Coaching

Wat is coaching?

Coaching is een korte, intensieve & doelgerichte manier van werken. Het kan je onder andere helpen bij het:

  • vinden van balans tussen werk & privé
  • ontwikkelen van competenties
  • maken van keuzes in je loopbaan/werk/persoonlijke leven
  • versterken van zelfvertrouwen
  • vergroten van persoonlijke effectiviteit

 


Voor wie?

Individuele coaching

Eigenlijk is coaching het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven want het helpt je bij je bewustwording, geeft inzicht over je eigen leven. Het is goed af en toe even stil te staan en de balans op te maken van je loopbaan/werk en persoonlijke leven. Coaching is effectief als je jezelf persoonlijk of professioneel wilt ontwikkelen. Daarnaast kan het je helpen wanneer je 'niet lekker in je vel zit' en je niet precies helder hebt hoe dit komt en hoe je dit kunt veranderen. Wanneer je behoefte hebt aan een zelfbewuster leven dan is coaching zeker iets voor jou.


Teamcoaching


Een groep mensen bij elkaar is nog geen team. Belangrijk item bij teamcoaching is het bespreekbaar maken of het ontwikkelen van een gezamenlijke visie. Daarnaast kan ook de onderlinge samenwerking een punt van aandacht zijn. Begeleiding door een coach helpt om zaken meer van een afstand te bezien en kan ondersteunend zijn om knelpunten bespreekbaar te maken en vervolgens doelgericht keuzes te maken om samenwerking te optimaliseren.
Wanneer je met je team vastloopt of als er een positieve impuls nodig is, maar ook wanneer er door reorganisatie een nieuw team gevormd gaat worden, is teamcoaching een nuttige investering.